· By Mattias Forsgren

Lustans Lakejer släpper nya singeln ”Dekadens” och bandets frontman Johan Kinde fortsätter att utforska de ämnen som alltid fascinerat honom: sex, moral,begär och de drifter som får människor att svika sina löften.

Lustans Lakejers följer upp sitt åttonde album 'Mörk Materia' med sin nya singel ”Dekadens” och bandets frontman Johan Kinde fortsätter att utforska de ämnen som alltid fascinerat honom: sex, moral, begär och de drifter som får människor att svika sina löften. ”Dekadens” drivs framåt av en hypnotisk synthbas i klassisk Lustans Lakejer-stil och ett pulserande beat. Det är en suggestiv sång för en suggestiv sommar. Kinde förklarar:
- ”Vi har alltid strävat efter att göra musik och texter som väcker känslor och beskriver hur människans svagheter och djupaste begär befinner sig i en ständig kamp med den rena och obefläckade kärleken. Vi försöker att skapa konst som inte väjer för att skildra mörkret inom oss alla.”

Lustans Lakejer startade som ett punkband 1978, men valde snabbt en annan väg och gjorde en egen sorts uppror där de skildrade en glamorös tillvaro av dekadent skörlevnad på eleganta nattklubbar, tillsammans med texter om förlorad kärlek och priset man betalar för detta liv. LL släppte sin debutsingel ”Diamanter” 1980, och då som nu beskriver Johan dessa ämnen både som en betraktare och någon som upplevt det han sjunger om - kanske en aning för mycket.

Den 7 juni släpps Lustans Lakejer singeln ”Dekadens” via det oberoende skivbolaget Icons Creating Evil Art.