· By Mattias Forsgren

Punkikonen Peo Thyrén (Noice, Easy Action och Sha-Boom) gör solodebut med singeln 'Fortsätter att gå' via Icons Creating Evil Art den 27 januari

Peo Thyrén (Noice) släpper sin första solosingel, den egenskrivna ”Fortsätter att gå”, kommenterar han det på följande sätt;

- När jag började lyssna på musik var Mott The Hoople, med sångaren och låtskrivaren Ian Hunter, ett av de band som jag lyssnade allra mest på och Ian Hunter kom att bli en stor inspirationskälla. När jag nu efter många år i musikbranschen spelar in mitt livs första soloplatta har jag fått förmånen att jobba med några riktigt meriterade musiker.

På min debutsingel som soloartist spelar bland andra Per Lindvall trummor och hans bror Sven bas. När vi var klara för dagen i studion för dagen, och de höll på att plocka ihop sina prylar hör jag hur en av dem säger ”Det här påminner om Ians låtar”. Jag blir nyfiken och frågar vilken Ian de pratar om. ”Ian Hunter. Vi har gjort turnéer med honom och spelat på flera av hans plattor”. Det var stort för mig att höra. Vilken dröm att få stå där vid mikrofonen och sjunga in mina egna låtar och få uppbackning av en rytmsektion som har spelat med en av mina största hjältar inom musiken. Där kändes det som att en cirkel slöts.

'Fortsätter att gå' släpps 27 januari via Icons Creating Evil Art.

LABEL CONTACT
Carl-Marcus Gidlöf

Head of the Snake
Icons Creating Evil Art
Råsundavägen 73, Solna, Sweden
cmg@icea.se