· By Mattias Forsgren

Noice och Lustans Lakejer utannonserar ett remixutbyte. Först ut blir Noice tolkning av 'Passera denna natt' Släpps 10 februari på Icons Creating Evil Art

Noice slog igenom över en natt 1980 och blev ett av Sveriges populäraste band med hits som 'Du lever bara en gång', 'Inatt é hela staden vår' och 'En kväll i tunnelbanan'. Under 2020/21 sattes musikalen om Noice upp på Cirkus i Stockholm och har gått för utsålda hus även i Malmö under 2022. Under våren 2020 sändes dokumentären om Noice för första gången i SVT, sändes i repris 2 gånger och sågs totalt av 1,2 miljoner tittare på linjär TV och 1 miljon på Svt Play. Än idag är deras livepublik stor och entusiastisk och bandet bjuder dem frekvent på högoktaniga rockshower som oftare än sällan säljer ut långt i förväg.
Både Noice och Lustans Lakejer delar rötter som punkband i sena sjuttiotalets Sverige. Därefter utvecklades de på varsitt håll till ett par av Sveriges största band tidigt åttiotal. När båda banden nu råkat hamna på samma skivbolag så råkade en udda idé om att remixa varandras musik komma upp under ett möte. Peo Thyrén från Noice berättar hur det mottogs:
- "När jag först hörde ”Passera denna natt” reagerade jag på att jag tyckte att texten var fin – Johan Kinde är ju väldigt bra på att skriva texter – och även melodin förstås. När jag blev tillfrågad om att göra en remix på låten så började jag direkt tänka på att den borde gå att dansa till. Jag tog hjälp av keyboardisten och producenten Svante Persson för att genomföra vår vision av hur ”Passera denna natt” borde låta, och den visionen innebar att den skulle ha ett släktskap med Giorgio Moroders odödliga hits." 
”Passera denna natt” delar titel med Johan Kindes självbiografiska roman från 2013 och liksom den är det en sorts bikt, den här gången tonsatt. De bär båda förhoppningen att det efter mörkret ska finnas åtminstone en strimma ljus och hopp i mörkret. Detta var något som kom att plockas upp i remixen, Peo förklarar vidare: "Johan tyckte inte att vi skulle ha med verserna som han sjunger i remixen, eftersom de är så mörka och deppiga, men där höll jag inte med honom. Jag tyckte tvärtom att det var perfekt med kontrasten mellan det glättiga, nästan plastiga, dansbeatet och den nattsvarta texten." 
Johan Kinde svara: "Musik är en fascinerande, alltid levande konstform - något som bevisas av hur en artist kan ta en väldigt sorgsen ballad och med en helt annan infallsvinkel få den att bli ett stycke dansant, livsbejakande synthpop. 
Jag förslog mycket riktigt att de endast skulle behålla "andningen" och titelstrofen i sången, men det fungerade mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig att ha hela texten kvar. Just som Peo säger - det blir en fin kontrast mellan det vemodiga i texten och det sprudlande och medryckande i musiken. Så låt oss hoppas att mina sorger nu istället kan få människor att dansa!"
”Passera Denna Natt” är med på Lustans Lakejers senaste, åttonde album ”Mörk Materia” som släpptes i september och har hyllats av såväl en unison presskår som bandets trogna fans. Albumet är producerat av Jan Lundkvist och framförs av Johan Kinde, Christer Hellman, Tom Wolgers, Anders Ericson, Julian Brandt och Fredrik Hermansson. 
Lustans Lakejer slog igenom 1981 med albumet "Uppdrag i Genève" som skildrade en glamorös tillvaro av dekadent skörlevnad på eleganta nattklubbar, med texter om förlorad kärlek och priset man betalar för detta liv.