· By Mattias Forsgren

Lustans Lakejer släpper nya albumet Mörk Materia den 23e sep!

 
New wave-ikonerna Lustans Lakejer släpper 23 september sitt efterlängtade nya studioalbum "Mörk Materia". Upptakten inför albumreleasen har bestått av singlarna “Lyx”, “En gång när jag var 17”, ”Den fjärde mannen”, en tolkning av Ulf Lundells ”Rialto””Jag kan läsa mellan raderna” samt titelspåret "Mörk Materia".

Det nya albumet är ett dunkelt suggestivt mästerverk; farligt, poetiskt och sexigt. Produktionen är polerad till fingertoppskänslig perfektion –  ett hantverk signerat producent Jan Lundkvist.

Johan Kinde berättar om det nya albumet: 
”Vi har alltid försökt att skapa musik som väcker känslor, musik där människans svagheter och djupaste begär befinner sig i en ständig kamp med den rena, oförfalskade kärleken. Konst som inte väjer för att skildra mörkret, samt motstånd till att förhålla sig till normer och konventioner.”

Lustans Lakejer startade som ett punkband 1978, men valde snabbt en annan väg och gjorde en egen sorts uppror där de skildrade en glamorös tillvaro av dekadent skörlevnad på eleganta nattklubbar, tillsammans med texter om förlorad kärlek, alienation och glamourens pris. När LL våren 1982 gav ut en nyinspelning av debutsingeln "Diamanter (är en flickas bästa vän)" så blev den nya versionen en av 80-talets största svenska hits och den spelas fortfarande frekvent på både radio och klubbar.

Lustans Lakejer består idag av Johan Kinde, Christer Hellman, Anders Ericson, Julian Brandt, Fredrik Hermansson och Fredrik Helander.

23 september släpper Lustans Lakejer sitt hett efterlängtade nya album Mörk Materia tillsammans med boutique-indielabeln Icons Creating Evil Art.

Vill du veta mer eller har frågor?
LABEL CONTACT

Anna Lindholm
Icons Creating Evil Art
Råsundavägen 73, Solna
Sweden
anna@icea.se