· By Mattias Forsgren

Lustans Lakejer försöker finna en strimma av hopp bland orosmolnen, och släpper version av "Sakta vi gå genom stan" Släpps 12 maj på Icons Creating Evil Art

Lustans Lakejer försöker finna en strimma av hopp bland orosmolnen, och släpper version av Sakta vi gå genom stan.  Johan Kinde berättar om den nya singeln: 

- "Lustans Lakejers senaste album "Mörk Materia" är vårt kanske allra mest hyllade, men efter dess dunkla weltschmerz kände jag att det nu, när både sommaren och min 60-årsdag närmade sig, åter var dags för lite klassisk LL-eskapism. Vad vore då mer lämpligt än att spela in en ny version av den sång som mer än någon annan hyllar den stad jag växt upp i och vars romantiska text har förtrollat generationer.

Vi ser vår version av ”Sakta vi gå genom stan” som en hyllning till både Beppe Wolgers lyrik och till hans son Tom, som alla vi i LL fortfarande saknar djupt. I tider när världens tillstånd tynger ner människans själ kan konstens uppgift vara att lyfta denna själ och försöka göra livet aningen mer uthärdligt, att finna en strimma  av hopp bland orosmolnen.
Vi hoppas på vårt eget dekadenta sätt kunna bidra till detta."


Lustans Lakejer gav ut sitt nya album ”Mörk Materia” i höstas. Det var bandets åttonde skiva och den första som ges ut i samarbete med den oberoende niche-labeln Icons Creating Evil Art. LL’s sångare och frontfigur Johan Kinde berättar om processen: ”Mörk Materia skapades under en period av extrem kreativitet, jag komponerade och skrev större delen av albumet inom loppet av en månad. Så snabbt kunde jag inte skriva ens i tonåren.”

Lustans Lakejer startade som ett punkband 1978, men valde snabbt en annan väg och gjorde en egen sorts uppror där de skildrade en glamorös tillvaro av dekadent skörlevnad på eleganta nattklubbar, tillsammans med texter om förlorad kärlek och priset man betalar för detta liv. 

Kinde fortsätter: ”Vi har alltid strävat efter att göra musik och texter som väcker känslor och beskriver hur människans svagheter och djupaste begär befinner sig i en ständig kamp med den rena och obefläckade kärleken. Vi försöker att skapa konst som inte väjer för att skildra mörkret inom oss alla.”

Förutom klassiska LL-teman som kärlek, svartsjuka och livets förgänglighet tar Johan på det nya albumet även upp ämnen som den ständigt pågående flyktingkrisen och alltmer hotande extremismen i låtar som ”Svarta Segel” och ”Fjärran Blod”.
---
Sakta vi gå genom stan med Lustans Lakejer släpps den 12 maj 2023 via Icons Creating Evil Art
LABEL CONTACT

Carl-Marcus Gidlöf
HEAD OF THE SNAKE

Icons Creating Evil Art
Råsundavägen 73, Solna
Sweden
cmg@icea.se