· By Mattias Forsgren

Icons Creating Evil Art släpper intervjuserie om den svenska sync-industrin

Musikbolaget Icons Creating Evil Art lanserar storytelling-plattformen The Evil Art Of... med en första säsong som fokuserar på den svenska sync-industrin där intervjuerna sker på svenska. I en rad samtal mellan ICEAs Paulina Casado och framträdande profiler från olika delar av branschen, får vi följa med i arbetet med att skapa och placera musik i film, reklam, TV och spel. I första avsnittet möter vi Jimmy Wahlsteen, Head of Music på Star Stable Entertainment / Star Stable Music.
 
The Evil Art Of : Sync - S01E01 - Jimmy Wahlsteen, Star Stable Entertainment / Star Stable Music

Icons Creating Evil Art
 lanserar storytelling-plattformen The Evil Art Of... med en första säsong som fokuserar på den svenska sync-industrin där intervjuerna sker på svenska. I en rad samtal mellan ICEAs Paulina Casado och framträdande profiler från olika delar av branschen, får vi följa med i arbetet med att skapa och placera musik i film, reklam, TV och spel.''

Paulina Casado berättar om idén bakom projektet: ” Idén till att skapa en serie i någon form föddes på ett möte med Carl-Marcus Gidlöf på ICEA där jag berättade om min relativt nyfunna kärlek för music supervision och licensiering. Mötet handlade egentligen om en möjlig praktikplats och att arbeta med synk på bolaget, men banade iväg till ett kreativt samtal och efter två timmar hade vi skissat fram en idé till vad som blev The Evil Art of: Sync."

Paulina förklarar vidare: "I Sverige sker allt arbete med synk i skymundan, jämfört med i USA där music supervisors är som rockstjärnor och det finns en uppsjö av intervjuer, artiklar, poddar och videor med dem där de berättar om sitt arbete. I Sverige finns inget sånt. Vår plan blev därför att gå till källan direkt, och bjuda in yrkespersoner inom synk till intervjuer där vi gav dem en plattform att själva berätta om sina karriärer och erfarenheter. Nu när allt arbete är gjort och de första avsnitten är inspelade är jag stolt. Jag har aldrig gjort någon liknande produktion själv förut eller stått framför kameran i ett sånt här sammanhang. Man ser nog att jag är ganska nervös. All cred till mina gäster som varit helt fantastiska, jag har nog aldrig träffat så varma och välkomnande människor i branschen förut. Alla var så coola, calm and collected på sina sätt. ”

I första avsnittet möter vi Jimmy Wahlsteen, Head of Music på Star Stable Entertainment / Star Stable Music. Star Stable är världens största hästäventyrsspel online med över 15 miljoner användare. De senaste åren har bolagets fokus kretsat kring musik och numera är Star Stable även ett etablerat musikbolag. Under samtalet djupdyker Jimmy i hur det är att arbeta med så kallade artist-avatarer i en virtuell värld, matcha artistprofiler och röster, arbeta med förebilder för unga tjejer och det otroliga girlpower-community de byggt upp under åren. Jimmy har själv bakgrund som artist och är ett välkänt namn på den akustiska scenen världen över. 

Paulina Casado berättar om samtalet med Jimmy Wahlsteen: ”När det blev klart att Jimmy skulle medverka blev jag så peppad. Jag hade läst en del om honom och bolaget innan och blev mer och mer fascinerad av deras, för mig, främmande värld. Så att gå in i en intervju med Jimmy och få höra mer om hans roll på Star Stable Music och arbetet dom gör med artister-avatarer i en virtuell värld var väldigt intressant och lärorikt. Jimmy är också en så härlig och inbjudande person! Man ser nästa hur det tindrar i hans ögon när han pratar om sitt arbete, så passionerad är Jimmy. ”

Första avsnittet i serien The Evil Art Of: Sync är ute nu!