· By Mattias Forsgren

Hansi Friberg (Pironi/28 Booking) och Icons Creating Evil Art lanserar etiketten Arnoux Recordings med nysigningen Ellen Benediktson Första släppet, singeln Basic, släpps 17 maj

Hansi Friberg har en lång brancherfarenhet och har arbetat som manager med en lång rad av våra största artister i Sverige, men även haft rollen som A&R, bokare och inom PR. Hansi förklarar: "Efter att ha delat kontor med Carl-Marcus och det härliga gänget runt Icons Creating Evil Art i drygt ett år känns det spännande att starta en ny label ihop. Att dessutom få starta labeln med en release med en fantastisk artist som Ellen Benediktson är extra kul”!

Carl-Marcus Gidlöf, som är grundare och ägare av Icons Creating Evil Art (drivs inom koncernen CMG Holding AB) lägger till: "Hansi kom in med sin erfarenhet och nätverk för ett drygt år sedan och har verkligen varit ett värdefullt tillskott till vårt kollektiv. Det senaste året har vi hittat många områden att samarbeta kring, både med artistsigningar inom våra labels och med bokning. När nu den här diskussionen började ta form om en gemensam etikett, och med en sådan klockren första signing dessutom, så var det ingen tvekan. Det här kommer att bli jättebra!"

Artisten, sångerskan och låtskrivaren Ellen Benediktson fivck sitt genombrott i Melodifestivalen och har tidigare släppt musik hos Warner Music Sweden. Genom åren har Ellen haft miljontals streams och uppträtt på några av de största scenerna i Sverige. Hon har haft 3 låtar på svenska Spotify Top 50 och hennes musik har spelats på de största radiostationerna i Sverige, med singeln Songbird på 3:e plats på Svensktoppen. När hon växte upp lyssnade hon mycket på band som Paramore, Panic At The Disco och Fall Out Boy, och är rotad i pop/rock och punk. Detta är något som inte fått komma fram tidigare men under de senaste två åren har hon gått in i en ny musikalisk era där referenserna är tydliga. Ellen lovar berätta mer om kommande musiken mycket snart och avslutar med ”Jag är så taggad på att ta detta nya steget i min karriär tillsammans med Icons och Hansi och det känns extra kul att detta blir startskottet på Arnoux Recordings. Jag är övertygad om att vi har nåt stort på gång!”

---
Icons Creating Evil Art (ICEA) är ett skivbolag och förlag som även driver ett kreativt kontorskollektiv i en fd. biograf i Solna med musikstudio och stor foto/videostudio. Bolaget har för vision att väcka känslor och reaktioner genom sina releaser och har sedan starten 2015 vuxit till ett av Sveriges ledande oberoende skivbolag. Deras mångsidiga rooster representerar över 60 artister inklusive Flora Cash, Lustans Lakejer, Noice, REACH, Promise and the Monster, EMMON, Tribe Friday med flera. ICEA omfamnade tidigt ett internationellt perspektiv och satte sin prägel på de alternativa pop- och rock scenerna som ett label med fokus på artister som vågar provocera och innovera inom branschen. Koncernen inkluderar även delägande i de entreprenörsdriva bolagen Despotz Records, Mars Music, Bark At Your Owner, Icons Music Group Ltd. och Something Beautiful m.fl.
x

 

Arnoux Recordings
Hansi Friberg
Råsundavägen 73, Solna, Sweden
hansi@pironi.se

Icons Creating Evil Art
Carl-Marcus Gidlöf
HEAD OF THE SNAKE
Icons Creating Evil Art
Råsundavägen 73, Solna, Sweden
contact@icea.se